یکشنبه 15 مهر 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

Enter your desired term to search

جلسه دفاع از پایان نامه دکتری تخصصی در رشته باکتری شناسی پزشکی توسط عاطفه فرد صانعی

روز چهار شنبه 14 تیر جلسه دفاع از پایان نامه دکتری با موضوع بررسی مولکولی فاکتورهای ویرولانس و ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی سالمونلا انتریتیدیس جدا شده از نمونه های انسانی (اسپورادیک و طغیان ها) و مواد غذایی و تعیین توانایی تولید بیوفیلم در آن ها توسط سرکار خانم فاطمه فرد صانعی و با راهنمایی جناب آقای دکتر سلطان دلال در محل آمفی تئاتر دانشکده بهداشت برگزار شد.

در این خصوص مصاحبه کوتاهی با خانم فرد صانعی داشته ایم:
باسلام و عرض تبریک وخسته نباشید خدمت شما .  هدف شما از انتخاب این موضوع چی بوده لطفا بفرمایید؟

1-سالمونلوزیس یک معضل بهداشتی مهم و مسئول بیشترین موارد مرگ ومیر ناشی از بیماریهای منتقله از غذا در سرتاسر جهان   می باشد.. در بین سرووارهای مختلف سالمونلا ، سالمونلا انتریکا زیرگونه   انتریکا سرووارانتریتیدیس ، یکی از مهم ترین عوامل گاستروانتریت اپیدمیک و آندمیک در انسان در سرتاسر جهان می باشد(1). علی رغم اقدامات مناسب در زمینه کنترل و پیشگیری عفونتهای ناشی از این   سرووار، در حال حاضر این سروار بعنوان فراوان ترین سروار در امریکا،اسیا،اروپا  وکشورهای امریکای لاتین مطرح می باشد. بدلیل اهمیت این سرووار بعنوان عامل اصلی ومهاجم بیماریهای منتقله از غذا در سرتاسرجهان ، که هنوز به دلیل مشکلات  بهداشتی وسلامتی عامل از دست رفتن بار اقتصادی زیادی است وبطور اولیه از طریق مصرف مواد     غذایی الوده کسب میگردد،وبه دلیل کمبود مطالعات مولکولی درایران در زمینه بررسی پاتوژنیسیته    این سروار ، حائذ اهمییت است ژنهای ویرولانس که مسئول عفونتهای تهاجمی سالمونلا انتریتیدیس می باشند شناسایی نماییم. هدف از مطالعه ما بررسی فاکتورهای ویرولانس را که در  ارتباط با اتصال، تهاجم ، بقا داخل سلولی ، کلونیزاسیون و عفونت سیستمیک در مجموعه وسیعی ازسویه های سالمونلا انتریتیدیس جداشده   از منابع مختلف (گاسترو انتریت بیمارستانی ، موادغذایی وطغیان های اتفاق افتاده در شهرهای ایران) با استفاده از روش  Multiplex-PcR و همچنین ژنوتایپینگ این سویه ها بااستفاده از روشPFGE برای اولین بار در ایران می باشد.در این مطالعه به دلیل اهمییت تشکیل بیوفیلم  وتهاجم سلولی در پاتوژنز این خصوصیات نیزبه صورت فنوتیپی  بررسی گردید.

برای دانشجویان بعدی که بخوان در این زمینه مطالعه کنند چه توصیه هایی دارید؟

2- برای اینکه بتوان با اطمینان بیشتر در مورد ارتباط ژنتیکی بین ایزوله ها و گوناگونی بین آنها قضاوت  نمود، لازم است مطالعات منظم در سایر نقاط کشور و با استفاده از دیگر روشهای مولکولی انجام گردد. لذا پیشنهاد می گردد این تجربه با استفاده از سایر روشهای تایپینگ همچون MLST وMLVA  و ... به منظور تفریق بیشتر ایزوله ها و برروی ایزوله های غذایی ایزوله های انسانی بیشتر که در طی سالها از بیماران  در شهرهای مختلف ایران جدا شده است در آینده انجام شود تا تنوع ژنتیکی و تفریق سویه های سالمونلاانتریتیدیس در ایران بخوبی مشخص شده وبرقراری ارتبا بین سویه های منابع مختلف بسته صورت گیرد.
ممنون از شما دوست عزیز

کلیدواژه ها
مدیر سیستم
Author:

مدیر سیستم

Theme settings